Diavetítő
Linkajánló
Szavazás
Melyik rész szereted a legjobban ?
Twilight/ Alkonyat
New Moon/ Újhold
Eclipse/ Napfogyatkozás
Breaking Dawn / Hajnalhasadás
Szöveges mező

Szöveges mező

Szöveges mező

 

 

 

Stephenie Morgan Meyer

 

>>>Sok meglepetés vár rád ..További infó katt ! <<<

 

Stephenie Morgan Meyer 1973 december 24-én született Hartfordban, Connecticutban.
 

Az Alkonyat ötlete álmában fogant meg, egész pontosan 2003 június 2-án. Álmában egy halandó lányt látott, aki egy vámpír fiúval beszélgetett egy mezőn. A vámpír szerelmes volt a lányba, de ugyanakkor mérhetetlenül kívánta annak vérét is. Miután felébredt, úszó edzésre vitte fiait, és amíg rájuk várakozott, addig aprólékosan megírta álmának történéseit, később ez lett az Alkonyat (egyik leghíresebb) 13. fejezete.

A Breaking Dawn megjelenését hatalmas várakozás előzte meg, országos megjelenési bulikat tartottak és/vagy már órákkal a könyvesboltok nyitása előtt letáboroztak, hogy az elsők között vehessék át a negyedik részt. Csak az első napon 1,3 millió darabot adtak el. Mind a négy könyv hetekig szerepelt a The New York Times ifjúsági irodalom toplistáján.

 Eddigi munkássága:


Alkonyat (Twilight) - 2005 Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Újhold (New Moon) - 2006
Eclipse - 2007
Pokoli báléjszakák (Prom nights from Hell) - 2007 (Rövid történetek, társírók: Meg Cabot, Kim Harrison, Michele Jaffe, Lauren Myracle) Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (június 06-án jelenik meg)
A burok (The Host) - 2008 Kiadó: Agave
Breaking Dawn - 2008
The Twilight Saga: The Official Guide - 2008

Midnight Sun készülőben.

Az Alkonyatból filmet is forgattak. A jogokat 2007 elején vásárolta meg a Summit Entertainment, 2008 év elején kezdték meg a forgatást, a bemutató pedig 2008. november 21-én lesz az Egyesült Államokban. Az amerikai Music Television teljes mellbedobással támogatja a filmet és a mbemutatóját. A tömeghisztériát nagyon jól mutatja az, hogy a színészeket már a forgatás alatt rendszeresen követték a rajongók, az első rövid jelenet bemutatójának egy szavát sem lehetett érteni az állandó sikoltozás miatt. A filmet többnyire Oregon államban forgatták, nem az "eredeti" helyszíneken. Ha minden igaz 2010-re jön a második rész adaptációja is.